Alles over Tulpen!

Bijzaken

Tulpen.nl zit niet alleen in de tulpen, maar ook in de bijen en de honing. Op een van onze productielocaties staan tien bijenkasten die beheerd worden door imker Steven Kluft.

Bijen zijn uiterst nuttige dieren. Ruim 75% van alle voedingsgewassen moeten bestoven worden door insecten om te kunnen groeien. En dat is precies wat de bezige bijen doen.

In de afgelopen jaren is het aantal bijenvolken dat de winter overleeft weliswaar weer toegenomen, maar de Varroa mijt (een parasiet), de intensieve land- en tuinbouw en de verstedelijking vormen nog steeds een potentiële bedreiging voor deze dieren. Wij broeien onze tulpen op water, in een gesloten systeem, maar we willen door het plaatsen van de bijenkasten graag een extra bijdrage leveren aan het in stand houden van de zo noodzakelijke biodiversiteit.

De bijenkasten staan op een speciale buitenplaats aan de rand van onze tulpenbroeierij aan de Floraweg in Roelofarendsveen. De tien bijenvolken hebben hier een prachtig onderkomen met uitzicht op de polder en worden beheerd door een heuse imker. Imker Steven Kluft: ‘Honingbijen hebben de zorg en aandacht van een imker nodig om in de Randstad te kunnen overleven en zijn gebaat bij een natuurlijke, bloemrijke omgeving. De plek die Tulpen.nl voor de bijen gemaakt heeft, is daarom ideaal.

De honing die imker Kluft uit de tien bijenkasten oogst, krijgt een eigen Tulpen.nl label. Het is een exclusief label: we gebruiken de honing onder andere als een speciaal en persoonlijk geschenk voor onze werknemers en relaties en voor de ondersteuning van goede doelen.

Wilt u meer informatie over imkerij Duivenvoorde?

Klik dan hier.