Tulpenboek voor studiebollen

Het behoud van kennis over de tulpenteelt staat onder druk. Stichting Bollenacademie is daarom gestart met project Studiebol om boeken, digitale modules en ander lesmateriaal te ontwikkelen. Oud-hortulana Carla Teune kreeg op 12 april jl. uit handen van André Hoogendijk het eerste exemplaar van het boek ‘De teelt van tulpen' uitgereikt in de hortus botanicus in Leiden.

"De tulp is een icoon van ons land en een schoolvoorbeeld van de Nederlandse handelsgeest. Desondanks staat het behoud van kennis van de tulpenteelt onder druk. ‘De teelt van tulpen' is bedoeld voor ondernemers en werknemers uit de tulpensector alsmede voor groendocenten, studenten en andere geïnteresseerden," aldus André.

Compleet overzicht
In het boek komt de complete cyclus van de tulpenteelt aan bod. Van voorbereidende werkzaamheden en het planten tot het drogen en bewaren na de oogst. Aan ‘De teelt van tulpen' hebben diverse telers, docenten en teeltadviseurs meegewerkt.

Hortus botanicus
"De Hortus en de tulp zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dat wordt onderstreept met de presentatie van dit boek," vertelt Carla. De Hortus Botanicus plantte eind 16e eeuw al de eerste tulpen. Het is daarom toepasselijk dat de boekpresentatie plaatsvindt op de plek waar al meer dan 4 eeuwen tulpenkennis aanwezig is.

Share on Facebook
Tulpenboek voor studiebollen