Mondriaantulpenveld geopend

Burgemeester Aucke van der Werff van Noordoostpolder opent vandaag om half twaalf het Mondriaantulpenveld. Dat is een akker met verschillende kleuren tulpen, die doet herinneren aan de kleurrijke schilderijen van de bekende schilder Mondriaan. Een schilderij van zesduizend vierkante meter uitgebeeld door prachtige tulpen in de primaire kleuren rood, wit en geel en een paarsblauwe tulp.

Tot begin mei staan alle tulpenvelden in de Noordoostpolder in bloei. De 106 kilometer lange Tulpenroute gaat langs buitengewone bezienswaardigheden in Noordoostpolder en langs de prachtigste bollenvelden. In de Noordoostpolder vindt u de grootste bloembollenvelden van het land! Jaarlijks trekt de tulpenroute duizenden bezoekers die de kleurenpracht met eigen ogen willen bewonderen. De 106 kilometer lange tulpenroute is met de auto, op de fiets, in een bus.

Er zijn veel activiteiten zoals workshops, een tulpenshowtuin, selfievelden, vlieg en fietsroutes en zaterdag 22 en zondag 23 april is er een culinair weekend op het tulpenbelevingsveld. Beide dagen zijn de culinaire versnaperingen verkrijgbaar van elf tot vier uur.

http://www.stepnop.nl/tulpenfestival/

Share on Facebook
Mondriaantulpenveld geopend