Tulpen voor Oprah Winfrey

Wie Oprah Winfrey een beetje kent, wéét dat de presentatrice dol is op tuinieren en bloemen. En dus moet Twan Huys één plus één is twee gedacht hebben. In gesprek met het AD onthult Huys dat hij in het verleden wel eens duizend oranje tulpen naar Oprah heeft gestuurd in de hoop dat de presentatrice zou aanschuiven bij College Tour. 

Toch mocht het niet baten: "Het is vooralsnog niet gelukt", vertelt Huys. Máár, Huys houdt vol, want in het verleden heeft hij vaker moeite moeten doen voor potentiële gasten. "Ik heb in het verleden ook wel eens handgeschreven brieven gestuurd. Bij A.F.Th van der Heijden, die na het overlijden van Tonio lang geen interviews deed, maakte dat het verschil", aldus Huys. Ook zijn handgeschreven brief naar Anouk zou de doorslaggevende factor bij haar deelname aan College Tour hebben gegeven. Dat was nadat hij haar concert bezocht en haar een boek stuurde.

Naast Anouk en A.F.Th van der Heijden zijn ook Willem Holleeder, Ahmed Aboutaleb en de Dalai Lama te gast geweest in College Tour. Vooral bij laatstgenoemde had Huys last van sterrenstof: "Een van de redenen is dat ik in de weken ervoor dacht: ik raak straks verlicht ofzo. Ja, ik was een beetje starstruck misschien. En zijn entourage zorgde ervoor dat jij het gevoel kreeg de uitverkorene te zijn, omdat je dit interview mocht doen. Het was een nieuwe les in interviewen. Ik dacht toen dat ik het inmiddels allemaal wel kon.''Vanavond start er een nieuw seizoen College Tour en Frans Lanting trapt af. Verder schuiven André van Duin, Tom Dumoulin en Yotam Ottolenghi dit seizoen aan. Bekijk alle gasten op de website van College Tour.    

Bron: Harpersbazaar.nl

Share on Facebook
Tulpen voor Oprah Winfrey