Tulpenpluk Belgie

Als de tulpen in bloei staan, is de lente echt in het land. Kom op Paasmaandag 17 april de bloemenpracht bewonderen in Berendrecht en pluk je eigen boeketje lentekleuren.

Gratis boeketje tulpen

In Berendrecht, een van de negen Antwerpse districten, kan je tweejaarlijks genieten van een kleurrijke tulpenweide. De vierde editie van de Tulpenpluk vindt plaats op Paasmaandag 17 april, tussen 10 en 18 uur. Maar liefst 160.000 tulpen wachten je op: maak je keuze en stel je eigen boeketje samen. Elke bezoeker mag gratis 10 tulpen per persoon plukken.

Een stukje geschiedenis

455 jaar geleden kwamen de eerste tulpenbollen uit Turkije aan in West-Europa via de Antwerpse haven. Tulp komt van het Perzische woord tulipan, wat tulband betekent. Ottomaanse sultans droegen namelijk een tulp op hun tulband als symbool van hun status. 
Een Antwerps koopman, Ogier de Busbecq, bracht de tulpen vanuit Turkije naar België. Omdat de knolletjes op uitjes leken, kruidde hij ze met wat olie en azijn en at hij ze op. De zurige smaak beviel hem niet, dus wierp hij het overschot bij het afval in zijn tuin. De volgende lente bloeiden er op die plek tot zijn grote verbazing prachtige tulpen. En zo ontdekte Antwerpen de tulp. Pas 40 jaar later belandde de tulp in Amsterdam.

Een echt oogstfeest

Na het plukken van je favoriete boeketje kan je deelnemen aan een echt oogstfeest. Er is genoeg te beleven zoals een picknickweide met hangmatten en ligstoelen, lekker eten en drinken, workshops en allerlei animatie. Sfeer gegarandeerd.

Share on Facebook
Tulpenpluk Belgie