Succesvolle Amerikaanse tulpendag

Een goed voorbeeld doet volgen. Na de succesvolle Nederlandse tulpendagen die afgelopen jaren in Amsterdam werden georganiseerd, vond op zaterdag 3 maart de eerste Amerikaanse tulpendag plaats in San Francisco. Het werd een groot succes. Op deze eerste zaterdag van maart werd in het centrum van San Francisco voor het eerst een pluk tuin van 100.000 tulpen aangelegd. Vanaf 's ochtends 7.00 uur werd er met man en macht gewerkt aan de aanleg van een reusachtige tulpentuin op Union Square. Om 13.00 uur werd het evenement officieel geopend door Anthos-voorzitter Henk Westerhof, waarna het enthousiaste publiek de tulpentuin mocht betreden en gratis een eigen bos tulpen kon plukken.

Miljarden tulpen
Het doel van American Tulip Day is om in Amerika de bekendheid van Nederlandse tulpenbollen te vergroten en de verkoop van in Amerika geproduceerde snijtulpen te stimuleren. Nederland produceert miljarden tulpenbollen per jaar in meer dan 3.000 verschillende soorten. Het grootste deel, zo'n half miljard tulpenbollen per jaar, wordt naar Amerika geëxporteerd. De lokaal geteelde tulpen vrolijken menig huis op tijdens het tulpenseizoen.

Vrouwendag
Dit evenement is tevens ingezet als aankondiging van internationale vrouwendag. Dit is de perfecte gelegenheid om iemand met een prachtige bos tulpen te verrassen. 
 

Bron: www.ibulb.com

Share on Facebook
Succesvolle Amerikaanse tulpendag