Winnaars Tulpenkeuren 2018

De Jacques van den Berg bokaal, de prijs voor de beste tulpenkeurder, is het afgelopen seizoen gewonnen door Ruud de Waard. Jesper Pijnacker werd eerste bij de Van Dooren Transport Junioren en Aad van der Meer bij de Agratechniek Senioren.

Afgelopen vrijdag 9 maart vond de prijsuitreiking en feestavond plaats in Museum Oud Anna Paulowna in Breezand. Voorzitter Thijs van den Berg startte de avond met een bedankje aan alle sponsoren voor het mede mogelijk maken van het tulpenkeurevenement. Er werd teruggeblikt op een geslaagd tulpenkeurseizoen met gemiddeld 86 deelnemers. Thijs van den Berg werd gedurende de avond in het zonnetje gezet om hem te bedankten voor zijn inzet de afgelopen jaren. Thijs begon als vice-voorzitter en werd later voorzitter. Na zes seizoenen neemt hij afscheid. De rol van voorzitter heeft hij het afgelopen seizoen overgedragen aan Mark Teeuwen. Mark zijn rol als vice-voorzitter zal volgend jaar worden vervult door Max van der Vlught.

Ted Berbée - jurylid - blikte terug in de geschiedenis van het tulpenkeuren en reikte vervolgens op zijn kenmerkende humoristische wijze de prijzen uit. Kampioen bij de junioren was Jesper Pijnacker met 74 strafpunten. Saskia Klaver volgde hem op de voet (74,25 strafpunten) en behaalde daarmee te tweede plaats. Thobias Smit (80 strafpunten) volgde op de derde plaats. Bij de Agratechniek Senioren was het Aad van der Meer die met 51,75 strafpunten eerste werd. Hij werd op de tweede plek gevolgd door Piet Duineveld (53,75) en op de derde plek Andriena Klaver-Waterman (61). Ruud de Waard werd met slechts 45,5 strafpunten eerste in de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse en won hiermee de Jacques van den Berg bokaal. Op de tweede plek volgde Peter Klaver (48,25) en op de derde plek Wim Smit Junior (48,75). Winnaar bij de triocompetitie was het trio Pa en zijn bloedjes bestaande uit Cor, Ruud en Dick de Waard. Het trio Fa. P.A.M. Klaver en Zn. werd tweede en de Hipposmitjes derde.

Na de prijsuitreiking was er gelegenheid om aan de hand van vier potten tulpen met de jury in discussie te gaan. De avond werd afgesloten met een traditionele en gezellige pot bingo. Op 29 maart zal een delegatie uit Breezand deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap Tulpenkeuren op de Keukenhof in Lisse. 

Share on Facebook
Winnaars Tulpenkeuren 2018