'Food as ART' tulpenlunch

De start van Tulpenroute Flevoland werd zaterdag 7 april gevierd met een tulpenlunch. In het restaurant van Short Golf Swifterbant laten drie gerenommeerde chef-koks hun gasten genieten van Flevolandse gerechten waarbij de tulp de hoofdrol speelt.

‘Voor mijn gerechten haal ik inspiratie uit de tijdelijke tentoonstellingen in het museum, zoals 'Hollandse Meesters uit de Hermitage. Oogappels van de tsaren', die tot 27 mei te zien is. Het schilderij van Rembrandt van Rijn uit 1634, genaamd 'Flora' was de inspiratie voor mijn signature dish van deze tentoonstelling: een gouden tulp geserveerd met een moestuinsalade. Ik laat mensen graag culinaire kunstwerken proeven’, aldus Patrick Goyaerts, chef-kok Hermitage Amsterdam.

‘Ons doel?

De prachtige lokale producten èn de kleurrijke tulp uit Flevoland in het spotlight te zetten. Pure Polder Passie.’ Aantrekkelijke routes Tulpenroute Flevoland biedt tulpenliefhebbers aantrekkelijke routes in de buitengebieden van Dronten, Zeewolde en Lelystad.

Bezoekers kunnen de kleurrijke bloemenzee in de polder van 14 april tot en met 5 mei bewonderen. Er zijn vier autoroutes, vier fietsroutes en één wandelroute. Langs de route worden verschillende activiteiten georganiseerd om mensen kennis te laten maken met het buitengebied van Flevoland. Vijfduizend hectare tulpenvelden ‘In Flevoland hebben we zo’n 5.000 hectare aan tulpenvelden. Dit is ongeveer 45 procent van de tulpenteelt in Nederland. Daarmee zijn we de grootste tulpenprovincie van Nederland’, vertelt voorzitter Herman Vermeer. De organisatie, die vorig jaar 50.000 bezoekers wist te noteren, hoopt dat de tulpen ook dit jaar weer veel liefhebbers uit binnen- en buitenland zullen trekken.

Kijk hier voor meer informatie over Tulpenroute Flevoland.

Share on Facebook
'Food as ART' tulpenlunch