Bloementaart

Share on Facebook

Een taart van maar liefst drie etages. Extra feestelijk wordt het als je die op een versierde tafel presenteert, met daarbij natuurlijk lekkere hapjes en drankjes.

Dit heb je nodig:

• rond onderbord

• rond, nat steekschuim in 3 maten

• 3 verschillende lengtes groen wolband

• sierspelden

• 2 lange houten prikkers

• Typha-blad

• ranonkels

• tulpen

• rozen

• fluitenkruid

• Ruscus-blad

• gerbera’s

Werkwijze:

1.  Plaats de steekschuimtaarten boven op elkaar. Steek er de houten prikkers door zodat ze op hun plaats blijven.

2.  Knip het wolband op de juiste lengtes en speld het rondom de taarten vast.

3.  Wikkel er ook een Typha-blad omheen en zet dat met dezelfde sierspeld vast.

4.  Bedek de lagen met kleine toefjes fluitenkruid en Ruscus-blad.

5.  Snijd de bloemstelen, behalve die van de tulpen, kort af en geef de bloemen een plaatsje. De lange tulpenstelen kunnen fraai meedraaien met de ronding van de taart en worden vastgezet met een sierspeld.

6.  Plaats het geheel op een mooi onderbord.