Hallo lente!

Share on Facebook

Tijd om de tulpen buiten te zetten Hoera!

De lente hangt in de lucht. Weg met die grauwe, grijze dagen en tijd om de bloemetjes buiten te zetten. Met lentebloeiers als violen, primula’s en Bellis geef je het terras en balkon razendsnel een complete metamorfose waar de kleuren vanaf spatten. Aan de slag Tulpen, violen, primula’s en Bellis groeien en bloeien haast overal. Haal daarom potten, bakken, kannen, schalen, blikken, emmers en teilen tevoorschijn, vul met grond en beplant ze met kleur. Zorg wel voor een afvoergaatje in de bodem zodat overtollig (giet)water weg kan vloeien. Geen gaatje? Geen probleem! Stort in dat geval een laagje hydrokorrels onderin de pot.

Fris en vrolijk

Tulpen, violen, primula’s en Bellis zijn makkelijke types die weinig verzorging vragen. Geef alleen water op het moment dat de grond droog aanvoelt. Haal ook af en toe de uitgebloeide bloemen weg. Daarmee motiveer je de lentebloeiers om nieuwe knoppen aan te maken. Je houdt ze bovendien fris en vrolijk.

Lasagne beplanting

Door bollen in lagen te planten heb je veel en lang kleur op één plek. Deze manier van planten wordt wel het ‘sandwichsysteem’ of ‘lasagnesysteem’ genoemd en is vooral geschikt voor potten en bakken. Kies voor mooie combinaties soorten die tegelijk bloeien, en plant de grootste bollen onderin de pot. Neem voor een extra lange bloeiperiode juist soorten die na elkaar in bloei komen. Latere bloeiers zoals tulpen komen onderop, vroege bloeiers zoals krokussen kun je daar bovenop planten.

Voorjaarsliefde

Vrolijke voorjaarsbloeiers spreken al eeuwen de taal van de liefde. Met een viool zeg je ‘Ik denk aan jou’ terwijl de Primula luid en duidelijk zegt ‘Je bent mijn eerste liefde’. En als je bloemblaadje voor bloemblaadje van Bellis plukt, neem je alle twijfels weg of hij of zij wel of niet van jou houdt…