Alles over Tulpen!

Bijna 2 miljoen Southland-tulpen sieren het Chinese park

Edendale-tulpenkweker Graeme Dodds, mede-eigenaar van Haakman NZ Bulbs, exporteerde in juni 1,8 miljoen tulpenbollen naar China en deze werden met de hand geplant in het park door honderden Chinese arbeiders.

Dodds zei dat het een Nieuw-Zeelandse primeur was om zoveel bollen naar China te sturen om een ​​openbaar park te versieren, en hij hoopte dat andere Chinese steden dit voorbeeld zouden volgen.

Het project werd gecoördineerd zodat alle 25 tulpenvariëteiten tegelijkertijd zouden bloeien voor 's werelds grootste tulpenfestival buiten het seizoen, gehouden tijdens de Chinese feestdagen, de Gouden Week, van 1 tot 8 oktober.

Dodds, wiens bedrijf ongeveer 18 cent ontving voor elk van de 1,8 miljoen bollen, zei dat hij hoopte dat andere steden in China in de toekomst ook tulpen van zijn boerderij zullen kopen om openbare parken te versieren.

Het vochtige klimaat in China verhinderde dat tulpen buiten van goede kwaliteit groeiden, dus er was veel voorbereidend werk verricht.

“Ze bedachten een methode om de bollen in individuele potten te planten en ze lang genoeg in koele opslagplaatsen te bewaren om voldoende wortels te ontwikkelen, zodat ze een goede plant zouden kweken.

"Dit is de eerste keer dat dit op zo'n grote schaal in China is gedaan", zei Cripps. Wie weet volgen er meer steden het voorbeeld?