Alles over Tulpen!

Bloemenmeisje Izis (4) ontroert

,,Die gooien ze denk ik weg, antwoordde ik dan. Maar ja, zo'n kleine gaat daar natuurlijk over nadenken. Op een gegeven moment zegt ze: ‘waarom nemen wij die bloemen dan niet mee? Dan geven we ze aan de oudjes in onze buurt.’ Tja, daar had ik dus zelf niet aan gedacht maar toen ik het de bedrijfsleider van de Albert Heijn vertelde, vond die het ook een goed idee.”.

Bosjes bloemen

Dat was een paar weken geleden en inmiddels maakt Izis een paar keer per week een rondje door de wijk Schuttersbosch waar ze woont. ‘Hey bloemenmeiske’, roept een wandelaar als Izis hem op haar bakfietsje passeert. Op weg naar het volgende adres om een bosje bloemen te bezorgen. Met haar moeder in het kielzog belt ze aan om de rozen, tulpen of andere bloemen een betere bestemming dan de afvalbak van de supermarkt te geven.

,,Het is prachtig hoe de mensen reageren als er zo'n prulleke met een bos bloemen voor de deur staat”, vertelt Laurie. ,,Die bloemen zijn leuk maar omdat hier vooral veel oudere mensen wonen, zijn ze vaak al blij dat ze bezoek krijgen. Izis is voor sommige de enige die ze zien op zo'n dag en ja, dan ben je dus ook niet zo weer weg. Een snoepje hier, ijsje daar en kom gezellig even binnen voor een praatje. Een rondje bloemen bezorgen kost al snel twee uur tijd maar ik vind het geweldig. Ik ben nogal een emotioneel type dus sta geregeld met tranen in de ogen te kijken.”


Bijzonder


Ook Ans van Kooten (63) is vandaag aan de beurt voor een bosje tulpen. ,,Ik wist niet wat ik meemaakte toen ze voor het eerst voor de deur stond. Zo’n klein meiske en dan over dit soort dingen nadenken. Dat is toch wel heel bijzonder. Dat ze het anders weggooien is natuurlijk doodzonde. Ik heb bij Albert Heijn ook wel eens gevraagd of ik iets mee mocht nemen wat over datum was, maar dat kreeg ik niet voor elkaar.”