Alles over Tulpen!

Collectief van tulpenbroeiers

Het gaat om de kwekers: Cooperflowers, CM van Duivenvoorde, Firma van Roon, Jos Beentjes, Klein Canada heemskerk en Kw. De Tuintjes. De tulpen van deze kwekers worden onder één merknaam aangeboden via de verschillende vestigingen van Royal FloraHolland.

Samen sterker

De kwekers werken in Tulips FromHeemskerk.com samen om beter zichtbaar te zijn in de markt en gezamenlijk een groter aanbod te hebben voor met name het groothandelssegment. Dat segment vraagt veelal om minimaal 34 gram-stelen. De verwachting is dat de kwekers samen 7 miljoen tulpen kunnen aanbieden, zo geeft Sandra Groenheide van MDM Projecten aan. "De zes bedrijven broeien de tulpen nog in de grond vaak met behulp van rolkassen. Alle kwekers zitten met hun bedrijf in Heemskerk."

Direct bestellen van Tulips FromHeemsker.com kan ook via MDM Projecten. Sandra Groenheide van MDM Projecten verzorgt dagelijks een aanbodslijst en verzorgt ook de korte- en langetermijnaanvragen van afnemers.

Aankondiging op Trade Fair

Het samenwerkingsverband stond vorige week op de Royal FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer. Ze had een gezamenlijke stand met het collectief PolderPride, ook een club van zes broeiers die samen zo'n 60 miljoen tulpen aanbiedt bestemd voor met name het middensegment.