Alles over Tulpen!

Keukenhof start met planten bloembollen seizoen 2021

Na een teleurstellend seizoen waarin de Keukenhof door de Coronamaatregelen geen bezoekers heeft kunnen ontvangen, zijn afgelopen donderdag 8 oktober de tuinmannen van de Keukenhof vol goede moed begonnen met het planten van de eerste bloembollen voor het voorjaar 2021.

Totaal zullen er een ongelofelijke 7 miljoen bloembollen worden geplant. In verband met de geldende restricties zal het park dit jaar onder aangepaste voorwaarden te bezoeken zijn. Het bloemenpark verwacht in 2021 slechts de helft van het aantal bezoekers ten opzichte van 2019, toen het park maar liefst 1,5 miljoen bezoekers mocht verwelkomen.

Zo'n 100 bloembollenkwekers leveren traditiegetrouw hun mooiste assortiment bloembollen voor de plantsoenen (voorzien van naambordjes). Ook maar liefst 600 bloemenkwekers dragen hun steentje bij aan 's werelds mooiste bloemententoonstelling en de bloemenshows die gedurende het seizoen in de verschillende paveljoens te zien zijn.

Op 20 maart 2021 zal de Keukenhof officieel haar deuren openen. Het seizoen zal vervolgens zo'n 8 weken later worden gesloten wanneer de Keukenhof op 9 mei weer dicht gaat. Wil je zelf ook tips voor het planten van bloembollen in je eigen tuin? Klik op deze link.