Alles over Tulpen!

Minder stress en pijn dankzij bosje tulpen

Bij de American Society for Horticulture Science deden ze onderzoek naar het effect van bloemen en planten in een ziekenhuiskamer. De onderzoekers in kwestie wilden namelijk testen wat het effect hiervan is op de herstelprocedure van de aanwezige patiënten. In totaal deden 90 personen mee die allemaal net hun appendix hadden laten verwijderen. Een deel van de testpersonen kreeg vervolgens een boeketje op hun kamer. De rest kreeg dit niet.

Wat bleek nu? De proefpersonen die wél bloemen op hun kamer hadden, hadden een lagere bloeddruk, lagere hartslag, minder pijn, minder stress en waren minder moe. Uit het onderzoek bleek ook dat deze groep in het algemeen positiever was en meer tevreden over hun kamer in het ziekenhuis. ‘Uit de bevindingen van ons onderzoek blijkt dat groen in een ziekenhuisomgeving kan bijdragen aan de gezondheid van patiënten die net aan hun appendix geopereerd zijn’, concludeerde de studie.

Het gaat dus om een zeer selectief onderzoek en ook de resultaten zijn van toepassing op een select publiek. Al willen wij ons gerust opofferen om die theorie op een iets breder publiek uit te proberen.

Maar dit onderzoek toont wel aan dat een bosje tulpen met niet alleen blij, maar ook gezonder maakt!