Alles over Tulpen!

Nieuwe munt met Tulpen

Nieuwe munt mét tulpen 🌷

Afgelopen vrijdag werd het eerste exemplaar van een unieke handgeschilderde tegel met tulpen met daarin verwerkt een gouden munt van De Koninklijke Nederlandse Munt en Koninklijke Tichelaar onthuld.

De Koninklijke Nederlandse Munt en Koninklijke Tichelaar, de twee oudste bedrijven van Nederland, zijn een bijzondere samenwerking aangegaan. Vandaag is op de World Money Fair in Berlijn de ‘Officiële Herslag: Dukaton –Koninklijke Tichelaar editie’ onthuld door Dhr. Remco Zeeuw (hoofd economische afdeling van de Nederlandse Ambassade in Berlijn) en Dhr. Arjan Smit (voorzitter Tulpen Promotie Nederland). De Koninklijke Tichelaar editie combineert de kracht en het vakmanschap van de Koninklijke Nederlandse Munt en Koninklijke Tichelaar: de herslag van de Dukaton, een munt die zijn oorsprong vindt in de 16e eeuw, is gelegen in een tegel van aardewerk waarop door Koninklijke Tichelaar handgeschilderde tulpen zijn aangebracht.

Haal de Nederlandse tulpen in huis
De tulp, de bloem waar Nederland om bekend staat, speelt een centrale rol in de Koninklijke Tichelaar editie. Elk jaar reizen miljoenen toeristen naar Nederland om de prachtige tulp te mogen aanschouwen. Het tulpenseizoen begint officieel op de 3e zaterdag van januari en van 11 april t/m 5 mei wordt het Tulpenfestival georganiseerd in de Noordoostpolder.

Arjan Smit, de voorzitter van Tulpen Promotie Nederland,was aanwezig bij de onthulling tijdens de World Money Fair. Hij heeft verteld over de geschiedenis van de tulp in Nederland. Samen met Remco Zeeuw, hoofd economische afdeling van de Nederlandse Ambassade in Berlijn, heeft hij de Koninklijke Tichelaar editie onthuld.