Alles over Tulpen!

Tulpen verrassend stylen in je interieur doe je zo

Het is tulpentijd!

Zet een prachtige bos tulpen in huis! Dat geeft kleur en blijdschap! Want tulpen maken blij!

Tulpen met franjes en extra lange stelen

Bloemenbureau Holland werkt samen met een trendwatcher en kijkt jaarlijks naar trends en ontwikkelingen in de groenbranche. Een van de trends die zij dit jaar signaleren, is dat technologie een steeds grotere rol speelt in ons interieur.

Van Orden: "Smarthomes maken ons leven nog comfortabeler. Ons interieur krijgt daardoor een vleugje futurisme. Denk aan vazen met bijzondere metallic finishes, glas met kleurverloop en spiegelende effecten. Tulpen in lila, snoepjesroze en felrood passen daar goed bij."

Veldboeketten zijn de laatste jaren steeds populairder gewonnen. Voorheen vond je niet veel tulpen in deze bossen terug, omdat de bloem aan de korte kant is. Tegenwoordig zijn bijzondere tulpensoorten goed verkrijgbaar, zoals parkiettulpen met gefranjerde bloembladeren en de Franse tulp die extra lang is. Deze tulpen hebben een minder gepolijste uitstraling en passen daardoor uitstekend in een weelderig veldboeket.

Bloembladeren als confetti

In plaats van een bos tulpen in een vaas kun je Neerlands trots ook op andere manieren in je interieur presenteren. Enkele losse tulpen zijn sierlijk en goed te combineren met andere voorjaarsbloeiers, zoals anemonen, ranonkels en irissen. Van Orden: "Een tulp houdt veel water vast in de steel, dus je kunt er ook een slinger van maken. Een tulpenkrans met een basis van ijzerdraad of oasis is ook een verrassende manier om de bloem te presenteren. Of strooi de bladeren als confetti over een gedekte eettafel en garneer er je gerechten mee. Veel leuker dan peterselie."

Om zo lang mogelijk van je tulpen te kunnen genieten, heeft Tulpen.nl nog een tip. "Knip de stelen af als ze te lang worden, wikkel ze in een krant en geef de tulpen een schrikeffect door ze een paar uur in de koelkast te leggen. De bloemknop gaat weer dicht, de stengels worden weer recht en je tulp is zo goed als nieuw."