Alles over Tulpen!

Tulpen zorgen voor warmte in huis!

"Mensen hunkeren met dit weer naar het lentegevoel en dat kun je in huis halen met een bos tulpen. Tulpen met franjes en extra lange stelen

Bloemenbureau Holland werkt samen met een trendwatcher en kijkt jaarlijks naar trends en ontwikkelingen in de groenbranche. Een van de trends die zij dit jaar signaleren, is dat technologie een steeds grotere rol speelt in ons interieur.

Van Orden: "Smarthomes maken ons leven nog comfortabeler. Ons interieur krijgt daardoor een vleugje futurisme. Denk aan vazen met bijzondere metallic finishes, glas met kleurverloop en spiegelende effecten. Tulpen in lila, snoepjesroze en felrood passen daar goed bij." Tegenwoordig zijn ook bijzondere tulpensoorten goed verkrijgbaar, zoals parkiettulpen met gefranjerde bloembladeren en de Franse tulp die extra lang is. Deze tulpen hebben een minder gepolijste uitstraling en passen daardoor uitstekend in een weelderig veldboeket.

Bewondering voor de tulp

In plaats van een bos tulpen in een vaas kun je Neerlands trots ook op andere manieren in je interieur presenteren. Enkele losse tulpen zijn sierlijk en goed te combineren met andere voorjaarsbloeiers, zoals anemonen, ranonkels en irissen. Van Orden: "Een tulp houdt veel water vast in de steel, dus je kunt er ook een slinger van maken. Een tulpenkrans met een basis van ijzerdraad of oasis is ook een verrassende manier om de bloem te presenteren. Of strooi de bladeren als confetti over een gedekte eettafel en garneer er je gerechten mee. Veel leuker dan peterselie."

Om zo lang mogelijk van je tulpen te kunnen genieten, heeft Van Orden nog een tip. "Knip de stelen af als ze te lang worden, wikkel ze in een krant en geef de tulpen een schrikeffect door ze een paar uur in de koelkast te leggen. De bloemknop gaat weer dicht, de stengels worden weer recht en je tulp is zo goed als nieuw."