Alles over Tulpen!

Tulpenbollen poten

Wanneer moeten de tulpen geplant worden? Op deze vraag geeft Moeder Natuur u antwoord; als de blaadjes van de bomen vallen.

Veel andere bloembollen kunnen al worden geplant zodra het herfst is. De tulpenbol daarentegen houdt er niet van om al geplant te worden als de temperatuur in de grond nog te hoog is. Als de bladeren van de bomen verkleuren en af beginnen te vallen zijn de nachten koud en de temperatuur in de grond gedaald; tijd om tulpenbollen te planten. U zult begrijpen dat dit in de Scandinavische landen eerder zal zijn dan in de warmere gebieden van bijvoorbeeld Frankrijk.

Hoe kunt u het beste tulpenbollen planten?

Plant de grote tulpenbollen op een afstand van ongeveer 10 cm uit elkaar. U kunt als hulpmiddel uw hand gebruiken, de gemiddelde breedte van een hand is een kleine 10 cm.

Als plantdiepte houdt u ook 10 cm aan. Voor de kleinere miniatuur tulpen houdt u 5 cm aan om in het voorjaar een mooie volle bloemen toef te verkrijgen.

Creƫer een speels effect

In een wat natuurlijkere tuin is het ook mooi om de tulpenbollen op een wat nonchalantere manier te planten. Dit kunt u doen door de bollen uit de losse hand rond te strooien om ze vervolgens daar te planten waar ze zijn neergekomen. Dit kan in het voorjaar een heel mooi en speels effect geven.

https://bloembollencentrum.nl/bloembollen-planten/

https://www.bloembol.org/636/v...