Alles over Tulpen!

Floriworld opent op 1 Juli 2020 haar deuren!

Bloemenliefhebbers in Nederland hebben vanaf juli 2020 een nieuwe hotspot op de radar: FloriWorld Amsterdam, gevestigd in Aalsmeer! Het is een ervarings- en expertisecentrum voor de bloemensector, waar bezoekers uit de hele wereld hun ogen kunnen uitkijken in de wereld van planten en bloemen in Aalsmeer. Het themapark zit net buiten Amsterdam en staat net als een bezoek aan de Keukenhof garant voor een onvergetelijke ervaring.

De komst van FloriWorld in Aalsmeer bevestigt en benadrukt dat Aalsmeer het centrum van de sierteelt is. Dit experience centre is dan ook gevestigd bij de ingang van de bloemenveiling. Het gebouw van FloriWorld beslaat naar verwachting 5.000 tot 7.000 vierkante meter en is verdeeld over twee verdiepingen. De blikvanger wordt de 26-meter hoge tulp met glazen wanden. Het doel is om mensen te verwonderen met kleuren, geuren en emotie. Het wordt een ontdekkingsreis langs planten en bloemen in Aalsmeer, ook wel hét bloemendorp van Nederland. Hierbij gaat een wereld open voor bezoekers. Hier leren zij wat bloemen en planten betekenen in het dagelijks leven, maar ook wat het voor de gezondheid doet.

Tipje van de sluier van FloriWorld Amsterdam

FloriWorld wil bezoekers écht verrassen. Om dit verrassingseffect in stand te houden, willen de initiatiefnemers nog niet te veel informatie prijsgeven. Toch geven ze een tipje van de sluier. Je kunt bijvoorbeeld rijden op een elektrische trein door de veilinggebouwen, maar ook ‘instappen’ voor een virtuele ballonvlucht boven Keukenhof. Ook willen ze bezoekers laten verrassen in een huiskamer vol bloemen naar eigen keuze. Er zal aandacht zijn voor kunst en voor een ‘Groei en Bloei’-show over het leven van een bloem of plant.