Alles over Tulpen!

Tulpenroute met Tuinenroute in de Noordoostpolder

Tuinenroute binnen de Tulpenroute in de Noordoostpolder (Flevoland)

Van eind april tot en met begin mei is de jaarlijkse “Tuinenroute binnen de Tulpenroute in de Noordoostpolder” Deze bewegwijzerde route, van ongeveer 80 km., voert het bezoek langs ruim 1000 hectare bloeiende tulpen en is in 2009 door National Geografic uitgeroepen tot één van ’s werelds mooiste autoroutes!!

Diverse bedrijven openen hun poorten, om het publiek te laten kennismaken met de vele polderproducten. De eigenaren van vier van de mooiste boerderijtuinen organiseren een “Tuinenroute”: de tuinen zijn dan dagelijks geopend.

Ondanks dat het nog vroeg in het jaar is, kunt u hier al volop genieten van de duizenden voorjaarsbollen ( w.o. 200 verschillende Narcissensoorten), van de honderden Helleborussen en van vele andere vroegbloeiende vaste planten.

De “Tuinenroute” is ook goed te doen op de fiets: van tuin 1 via tuin 2, 3 en 4 terug naar tuin 1 is ongeveer 19 km.

Deelnemende tuinen:

De Stekkentuin te Espel De Tuinen van Lipkje Schat te Bant De Goldhoorn Gardens te Bant De Pegasushof te Bant In de Stekkentuin is tevens een expositie van enkele schilderessen: zij zullen regelmatig afwisselend aanwezig zijn.

Deze tuinen zijn rolstoelonvriendelijk

Dagelijks open van 10.00 – 17.00 uur

Groepen op afspraak.

Er wordt entree gevraagd

Vanaf half januari is het nieuwe jaarmagazine met o.a. informatie over de Tulpenroute verkrijgbaar bij StEP Emmeloord, of als pdf aan te vragen bij wies@destekkentuin.nl

Contactadres voor meer inlichtingen over de Tuinen- en over de Tulpenroute: Wies Voesten Espel.

E-mail : wies@destekkentuin.nl

Website : www.destekkentuin.nl