Alles over Tulpen!

Bloembollen planten op Burendag

Verschillende buurtinitiatieven maken hun straat groen tijdens Burendag. Hierbij stoppen zij ruim 20.000 bloembollen in de grond. Deze biologische bloembollen met blauwe druifjes, tulpen, sieruien en boerenkrokussen zijn goed voor bijen en vlinders. Naast bloembollen legden zij ook struiken, bankjes, planten, een insectenhotel en fruitbomen aan.

De aanvraag bij het Oranje Fonds om tijdens burendag hun straat te vergroenen is al gedaan. Ook kunnen deze initiatieven een uitgebreid bloembollenpakket van 1.000 biologische bloemen aanschaffen (via Natural Bulbs). Deze bloembollen van blauwe druifjes, sieruien, boerenkrokussen en tulpen zijn goed voor bijen en vlinders. In totaal gaan de deelnemende initiatieven ruim 20.000 bloembollen in de grond poten. Daarnaast leggen zij ook struiken, bankjes, planten, een insectenhotel en fruitbomen aan.

Burendag

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.