Alles over Tulpen!

Sosabowski tulp

Ze zijn weer beschikbaar, de Generaal Sosabowski tulpenbollen!

De tulp die speciaal vernoemd is naar de Poolse generaal, die op 21 september 1944 tijdens Operatie Market Garden de 1e Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade aanvoerden, die werden gedropt bij Driel. Een unieke kans om in uw eigen tuin een kleine herdenkplaats in te richten en hiermee een eerbetoon te geven aan de cruciale Poolse inzet tijdens WO2.

De tulp is in 2017 gekweekt op verzoek van de Poolse ambassade in Den Haag. Zoals bij iedere nieuwe tulpenbol, duurt het enige jaren voordat er een aanzienlijke hoeveelheid perfecte bollen is. Voorgaand jaar was het aanbod zeer beperkt en snel op. Gelukkig zijn er weer nieuwe tulpenbollen.

Hoe u in het bezit kunt komen van de tulpenbollen? Op zaterdag 22 september staat de jaarlijkse herdenking gepland waar Driel 'zijn' Polen eert bij het Polenmonument. Tijdens de aanloop naar de herdenking en na afloop bestaat de kans om een zak Sosabowski-tulpenbollen te kopen. Muziekvereniging Concordia Driel is gevraagd om de verkoop te verzorgen. Van iedere verkochte zak bollen mag zij een deel van de opbrengst behouden. Een mooie win-win in opmaat naar het 100 jarig bestaan. De inwoners van Driel en omgeving in het voorjaar een bijzondere tuin met unieke herdenkingstulpen en Concordia in het voorjaar van 2019 een bijzonder jubileum.

Zorg dat u er op tijd bij bent om een zak tulpenbollen te bemachtigen. Want nog steeds geldt, op is op. U vindt de verkoopkraampjes aan de Kerkstraat en na afloop van de herdenking bij de Oldenburg. Wij zien u graag bij onze verkoopstand!

Bron: De Betuwe.net