Alles over Tulpen!

Tulpani

Het Nederlands Film Festival opent de 37e editie met de nieuwe film van Oscar- en Gouden Kalf-winnaar Mike van Diem (o.a. KARAKTER, 1998; DE SURPRISE, 2015). De Nederlands-Italiaans-Canadese coproductie TULIPANI beleeft op woensdag 20 september zijn feestelijke première in de Stadsschouwburg Utrecht. Gouden Kalf-winnaar Gijs Naber (o.a. DE HEINEKEN ONTVOERING, 2011; AANMODDERFAKKER, 2014) speelt de hoofdrol. Kaarten voor de publiekspremière zijn nu te koop.

TULIPANI is een sprookjesachtige tragikomedie over een Zeeuwse boer (Gijs Naber) die na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten wil en naar Zuid-Italië fietst. Aan de rand van een klein dorpje weet hij op miraculeuze wijze tulpen te kweken en groeit hij uit tot een levende legende.

Voormalig festivaldirecteur Willemien van Aalst is vereerd: "TULIPANI is een oer-Hollandse film met Italiaans temperament. Origineel en sprankelend. Heerlijke, betoverende cinema. Het Nederlands Film Festival 2017 start met een onbetwist hoogtepunt."

Vanaf 21 september is de film in de bioscoop te zien.