Alles over Tulpen!

Werkstuk links

Al deze links hebben te maken met tulpen. Er is genoeg informatie te vinden voor al je werkstukken over tulpen, maar bijvoorbeeld ook over de veiling of bollen.

land en tuinbouw

Tweederde van Nederland is in gebruik voor land- en tuinbouw. Er zijn boerderijen, akkers, weilanden, kassen, schuren en stallen. Daar worden planten geteeld en dieren gehouden. De site het kleine loo geeft je heel veel informatie over alle vormen van land en tuinbouw.

www.hetkleineloo.nl

Bloembollen

veel informatie kun je vinden op surfsleutel.info een veilig site voor kinderen met veel informatie, spelletjes en filmpjes..

www.surfsleutel.info/bloembollen/home.htm

Bloembollen en bolbloemen

Vragen over bloembollen? De site van het Internationaal Bloembollencentrum (IBC) biedt uitkomst. Het IBC verzorgt de (inter) nationale promotie van bloembollen en bolbloemen voor de Nederlandse bollenkwekers en -handelaren. De site heeft een schat aan informatie over de geschiedenis van dit oer-Nederlandse product.
www.bloembollencentrum.nl

Bloemenveiling

FloraHolland geeft hier informatie over de veiling; informatie voor telers en voor kopers. Je komt hier van alles te weten over de organisatie, het beleid en de diensten die FloraHolland aanbiedt aan zowel telers als kopers. Ook voor rondleidingen vind je hier alle informatie. Klik op 'Algemeen' voor spreekbeurtinfo.
www.floraholland.nl

Carrière in de tuinbouw

De tuinbouw is een bedrijfstak met veel mogelijkheden. Op deze site ontdek

je welke carrière er voor jou is weggelegd in deze groene wereld. Test je kansen en ontdek de tuinbouw. En heb je helemaal geen idee wat je leuk vindt? Dan kom je misschien op een idee als je bij de beroepsbeschrijvingen kijkt.
www.groenwerkt.nl

Kom in de kas

Op de site zijn alle glastuinbouwgebieden te vinden die tijdens het eerste weekend in april open dag houden. Kom in de Kas is in 25 jaar tot een van de vijftig grootste publieksevenementen van Nederland geworden. Het publiek is van harte welkom in ruim 360 kassen met trendy bloemen, exotische kamerplanten en avontuurlijke groenten. De kassen zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur
www.komindekas.nl

Reis door de tuinbouwwereld

Op de site van Beehappy kun je kennismaken met de wereld van groenten, bloemen en planten onder glas. Beehappy en Beehoney maken in tien tekenfilmpjes een reis door de tuinbouwwereld. De site staat vol informatie voor een werkstuk of spreekbeurt. Verder onder andere een prijsvraag, een evenementenlijst en handige links.
www.beehappy.nl

Voor groene vingers

Als je groene vingers hebt, is dit zeker een leuk adres op internet. Je kunt hier namelijk van alles lezen over bomen en planten. Zo is er de ‘plant van de maand-actie', waarbij iedere maand een plant van het seizoen uitgebreid beschreven wordt. Verder ook veel informatie over Plant Publiciteit Holland, de organisatie achter de site.
www.pph.nl