Alles over Tulpen!

Thema Nationale Tulpendag 2020


Tulpenvlag It’s time for Tulips

Natuurlijk willen wij dat iedereen weet dat het tulpentijd is. Daarom is er dit jaar een speciale tulpenvlag ontworpen.

De eerste vlag is overhandigd aan bloemist Wim van den Berg van ‘Van den Berg Bloemensfeer en meer’ uit Noordwijkerhout. Wim: 'Wij kijken nu al uit naar de tulpentijd. Zelf verkopen wij veel tulpen. Vanaf de kerst beginnen wij met de witte en rode variëteiten. Na de feestdagen zijn alle tulpen bij ons verkrijgbaar. En met deze vlag weten onze klanten ook dat het weer tulpentijd is en daar zijn we erg blij mee".

Nationale Tulpendag 18 januari 2020
TPN organiseert op 18 januari 2020 alweer de 9e editie van Nationale Tulpendag, de officiële opening van het nieuwe snijtulpenseizoen. Bezoekers kunnen in een reusachtige pluktuin, pal voor het Paleis op de Dam, gratis een bosje tulpen plukken. Het thema ‘World of Colours’ komt onder meer tot uiting in het bijzondere, kleurrijke tuinontwerp. In totaal worden bijna 20.000 mensen verwacht uit zo’n 100 verschillende landen. Voordat de poorten van de pluktuin opengaan, is de immense bloemenzee te bewonderen vanaf een kijkersbrug.

Tulpendag 2020
Nationale Tulpendag is een initiatief van zo’n 500 Nederlandse tulpenbroeiers (TPN) en wordt sinds 2012 georganiseerd op de derde zaterdag van januari. Bloemisten, supermarkten en tuincentra organiseren rondom de start van het nieuwe snijtulpenseizoen diverse acties en activiteiten in hun winkel.

Vanaf Tulpendag is de populairste voorjaarsbloem ruim 100 dagen lang ruimschoots verkrijgbaar in veel soorten, vormen en kleuren.

De vlag heeft de afmeting 100x150 cm en is vanaf vandaag online te bestellen via https://tulpenpromotie.nl/ onder het kopje promotie.